دامنه چیست ؟
دامنه domain چیست؟
همان طور که خانه یا این که دفتر کار شما نشانی خاصی دارااست، وب سایت هم طراحی سایت در مشهد دارنده نشانی اختصاصی به شخصی هست که مخاطبان یا این که مشتریان شما، این نشانی را در مرورگر وارد مینمایند تا به اینترنتتارنما شما برسند. به نامی که برای وب سایت خویش گزینش مینمایند دامنه میگویند.
هر دستگاهی که به وب متصل میشود، یک نشانی IP (نشانی شناسایی کانال) دارااست که به طور یک فن عددی منحصربفرد نمایان می شود. این نشانیها به اصطلاح “نشانیهای IP” نامیده می شوند و هر کامپیوتر، دستگاه گوشی، یا این که سروری که به وب متصل باشد، بایستی یک نشانی IP داشته باشد تا بتواند در کانال تشخیص داده خواهد شد. تعداد نشانیهای IP بسیار زیاد میباشد و تحت عنوان یک شماره مخصوص برای هر دستگاه در کانال تخصیص دارااست. این نشانیها به طور اعداد بسیار زمان بر میباشند، به همین برهان به کارگیری از یک اسم خاص، در حیث گرفته میگردد.
هنگامی که شما نشانی تارنما را سرچ می کنید، طرق پایین طی می شود تا شمارا به تارنما متبوع برساند:
کاوش در سیستم اسمهای دامنه (DNS)
یافتن نشانی IP متناظر
رجوع و برگشت نشانی IP
لود و اکران اینترنتوب سایت
کاوش در سیستم اسم های دامنه:
مرورگر استارت به کاوش در سیستم اسمهای دامنه (Domain Name System یا این که DNS) مینماید. در اینجا، DNS تحت عنوان یک دفترچه تلفن والا فعالیت مینماید که اسمهای دامنه را به نشانیهای IP ترجمه مینماید.
یافتن نشانی IP متناظر
DNS درخواست شمارا به سرورهای DNS ارسال مینماید تا اسم دامنه متبوع را به نشانی IP متناظر ترجمه نمایند.
رجوع نشانی IP
سرورهای DNS نشانی IP مربوط به دامنه متبوع را به مرورگر شما ارسال مینمایند.
لود و اکران اینترنتتارنما
حال که مرورگر دارنده نشانی IP اینترنتتارنما میباشد، آن نشانی را می شناسید و درخواستی برای دانلود محتوا و برگه اینترنت به آن نشانی ارسال مینماید. بعد از آن اینترنتتارنما متبوع برای شما بار گذاری میشود و شما محتوا را مشاهده میکنید. به لهجه معمولی، دامنه نامی میباشد که عموم برای دسترسی به وب سایتها به شغل می برند
پژوهش اجزای دامنه
در پی مباحث مرتبط با دامنه چیست به رسیدگی اجزای دامنه می پردازیم:
پروتکل (Protocol):
این نصیب نخستین دامنه میباشد و علامتدهنده نوع ارتباطی میباشد که کلاینت (مرورگر شما) با سرور اینترنت برقرار مینماید. دو پروتکل رایج برای اینترنت عبارتند از:
HTTP:
استعمال از این پروتکل به اشتراک گذاری داده ها و جابجایی صفحه ها اینترنت فارغ از رمزگذاری اعمال می گردد.
HTTPS:
این پروتکل ورژن امنخیس HTTP میباشد و داده ها را با به کارگیری از کدگذاری SSL/TLS به صورت امن میان کلاینت و سرور ارسال مینماید. این پروتکل معمولاً برای جابجایی داده ها حساس، مانند داده ها کارت اعتباری، استعمال میگردد.
ساب دامین (sub domain):
ساب دامین بخشی از دامنه اساسی میباشد که به معنای پایین دامنه شغل مینماید و به اینترنتوب سایتهای مختلفی دسترسی مهیا مینماید و یکیاز اجزاء اساسی در تشکیل یک نشانی اینترنت میباشد. درحالتی که نیاز به داده ها بیشتر درباره ساب دامین داشتید ما یک نوشته ی علمی با تیتر ساب دامین چیست؟ برای شما نوشتیم.
اسم دامنه(domain name):
این قسمت از دامنه علامتدهنده اسم یا این که تیتر اختصاصی به شخصی میباشد که شما برای اینترنتتارنما خویش گزینش می کنید. اسم دامنه بایستی بیانکننده نامونشان و محتوای اینترنتوبسایت شما باشد و اکثر اوقات با اسم دستیابیوکار یا این که قضیه اینترنتوب سایت مرتبط میباشد.
پسوند دامنه (Domain Extension):
پسوند دامنه، به عبارتی پیشرفت دهنده دامنه نیز شناخته می گردد که نقش مهمی در معلوم کردن نوع کار یا این که محتوای اینترنتتارنما دارااست. این پسوند معمولاً به طور یک عبارت یا این که حروف کوتاه در انتهای دامنه ظواهر میگردد مانند .com،.ir
اشکال گوناگون اسم دامنه
درپی مباحث دامنه چیست می بایست به پژوهش اشکال متعدد دامنه بپردازیم:
دامنه سطح بالا (Top Level Domain):
دامنه سطح بالا (TLD) یک نوع پسوند دامنه میباشد که در ساختار سلسله مراتبی اسم دامنه رده بالاتری دارااست و تحت عنوان قسمت انتها اسم دامنه ظواهر میشود مانند:
.com (تجاری و تجارتی)
.org (غیرانتفاعی و سازمانی)
.net (کانال و پیوندها)
.edu (مؤسسات آموزشی)
.gov (دولتی)
.info (اطلاعاتی)
دامنه با کد مرز و بوم (Country Code Top Level Domain):
دامنه سطح بالای کد کشوری یک نوع پسوند دامنه میباشد که برای نمایانگری مملکت یا این که حوزه جغرافیایی خاصی در وب به کارگیری می گردد. در واقع، هر کشوری یک پسوند ccTLD مخصوص داراست که مخفف اسم آن مرزوبوم میباشد.
از جمله:
– .us برای آمریکا
– .uk برای انگلستان
– .ca برای کانادا